ASML, NTS en Philips helpen start-ups

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Een groep Nederlandse bedrijven en organisaties in de publieke sector heeft de Eindhoven Startup Alliance opgericht. Doel is om start-upaccelerator Hightechxl bij te staan bij zijn missie om minstens twintig snelgroeiende hardwareondernemingen te creëren voor 2020. De alliantie bestaat uit ABN Amro, ASML, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, Brainport Development, EY en HVG, de gemeente Eindhoven, de High Tech Campus Eindhoven, de NTS-Group en Philips. Ze zullen de incubatie- en acceleratorprogramma’s van Hightechxl voor de komende vijf jaar financieren en/of ondersteunen.

In nauwe samenwerking met Bright Move – een vroegefase-incubator van de TU Eindhoven – richt Hightechxl op de High Tech Campus een incubatieruimte in voor ‘early-stage’ start-ups. Daarnaast voert het acceleratorprogramma’s van zes maanden uit, die de fase van prototype tot toegang tot de markt dekken, gevolgd door additionele ondersteuning tijdens de scale-upfase. In 2020 wil het ten minste honderd hightech-hardwarebedrijven hebben versneld. Daarvan zouden er twintig een snelle groei moeten laten zien en de volgende oem’s moeten worden. Zo hoopt het honderden of zelfs duizenden nieuwe banen te creëren in de regio Eindhoven en daarbuiten.

Een van de manieren waarop de leden van de Eindhoven Startup Alliance de bedrijven in het programma willen ondersteunen, is mentoring. Ze kunnen ook zelf met hen aan de slag gaan en helpen bij het oplossen van hun uitdagingen of zelfs hun launching customer worden. Of ze koppelen de starters aan bedrijven in de eigen leveringsketen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.