ASML lijft Mapper in

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

ASML neemt het intellectueel eigendom over van Mapper en biedt de technische staf van het Delftse bedrijf een nieuwe baan aan. ‚ÄėWe hebben groot respect voor de experts van Mapper, die veel creativiteit en vindingrijkheid tentoon hebben gespreid. We verwelkomen ze graag in onze organisatie‚Äô, zegt ASML-ceo Peter Wennink.

Het is duidelijk niet ASML‚Äôs intentie om Mappers missie voort te zetten, maar om het personeel voor eigen projecten in te zetten. De Delftse expertise in elektronenbundels is echter bijzonder welkom in Veldhoven, want ASML nam in 2016 de Taiwanese fabrikant van e-beaminspectietools Hermes Microvision (HMI) over. ‚ÄėHoewel de applicatie verschilt van de onze hebben we er vertrouwen in dat we Mappers mensen een prettige nieuwe omgeving kunnen bieden waar ze kunnen blijven werken aan e-beamtechnologie‚Äô, aldus Wennink.

Het staat overstappers ook vrij om zich bij andere ASML-ontwikkelprogramma’s aan te sluiten, zoals euv en high-na-euv. R&d’ers hoeven niet direct te verhuizen: aanvankelijk mogen ze in Delft blijven werken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.