ASML gaat werken op afstand vanuit ‘s-Hertogenbosch aanbieden

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Medewerkers van ASML kunnen na de zomer ook in ‘s-Hertogenbosch gaan werken. De lithogigant huurt 5.000 vierkante meter in het hoofdkantoor van energiebedrijf Essent, vlakbij het centraal station. Volgens een woordvoerder van ASML in het Brabants Dagblad is de hub niet bedoeld voor een specifiek team of project; er komen een paar honderd stoelen en bureaus voor telewerkers van welke afdeling dan ook, als alternatief voor het helemaal naar Veldhoven reizen.

ASML benadrukt dat de hub geenszins een oplossing is voor de wervings- en huisvestingsproblemen waarmee het rond zijn hoofdvestiging wordt geconfronteerd. Ondanks het tekenen van een meerjarig huurcontract, zegt het bedrijf dat het een experiment is waarvoor ‘s-Hertogenbosch ideaal gelegen is. ‘De stad ligt centraal en veel van onze medewerkers wonen in de buurt. En wie verder weg woont, kan er gemakkelijk met de trein naartoe reizen. We hebben bewust gekozen voor kantoorruimte in de buurt van het station om mensen te stimuleren met de fiets of het openbaar vervoer te komen’, legt de woordvoerder uit. ‘Als het experiment een succes wordt, willen we ons verblijf in ‘s-Hertogenbosch verlengen en zelfs uitbreiden.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.