ASML en Siemens garanderen vier jaar werk voor VDL Hengelo

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Hoewel de deal nog niet in kannen en kruiken is, wordt steeds meer duidelijk over de geplande overname van Siemens Hengelo door VDL. Van de 503 vaste medewerkers bij Siemens Hengelo en Siemens HTT samen, neemt VDL er 468 over. 35 medewerkers blijven dus in dienst bij Siemens. Dit zijn de field engineers (22) en medewerkers met een global corporate position (13).

Voor zo’n vierhonderd medewerkers kan VDL een werkgarantie van vier jaar afgeven. Dat is een jaar voor het afhandelen van de bestaande orderportefeuille en drie jaar nieuw werk. Siemens en ASML hebben de toezegging gedaan in ieder geval voor die periode opdrachten in Hengelo neer te leggen.

Voor de overige zeventig medewerkers heeft VDL op dit moment nog geen zicht op nieuw werk nadat de orderportefeuille van Siemens Hengelo is afgehandeld. VDL heeft een inspanningsverplichting voor deze medewerkers toegezegd. Dat betekent dat het Eindhovense familiebedrijf naar ander werk gaat zoeken binnen het concern. Als dat niet lukt, zoekt het samen met de medewerker geschikt werk bij een ander bedrijf in de omgeving van Hengelo.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.