ASML en Fontys doen samen onderzoek met 3d-metaalprinter

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Fontys Hogeschool Engineering heeft een 3d-metaalprinter in huis die niet alleen waardevol is voor het onderwijs maar ook op interesse van het bedrijfsleven kan rekenen. Deze interesse heeft ertoe geleid dat ASML de printer nu cofinanciert om samen met Fontys te gebruiken voor praktijkgericht onderzoek en het printen van complexe prototypen en producten.

De samenwerking tussen ASML en Fontys is een voorbeeld van de manier waarop bedrijfsleven en onderwijs steeds vaker de handen ineenslaan, om de innovatiekracht van beide partijen te versterken. Kern van deze samenwerking is het doen van praktijkgericht onderzoek dat zich bijvoorbeeld richt op het maken van complexe producten. Met conventionele technieken is dit vaak niet mogelijk.

Met 3d-printing zoekt Fontys aansluiting bij vraagstukken uit het bedrijfsleven. De technologie biedt studenten de kans om nieuwe en baanbrekende oplossingen te bedenken. Met de kennis over 3d-metaalprinten kunnen zij een bijdrage leveren aan het vergroten van de concurrentiekracht van de hightechindustrie in de regio.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.