ASML boekt omzet van 2,1 miljard

Leestijd: 1 minuut

De omzet van ASML maakte het afgelopen kwartaal een sprong naar 2,1 miljard euro, van 1,7 miljard een jaar geleden en 1,9 het vorige kwartaal. Het orderboek werd bovendien goed gevuld, en topman Peter Wennink denkt dan ook dat de bedrijfsomzet dit jaar met maar liefst een kwart zal toenemen.

De groei komt voornamelijk van geheugenklanten, met name dram-makers. Die besteden dit jaar de helft meer in Veldhoven. Volgens ASML zal het hierdoor opnieuw een record neerzetten in de verkoop van duv-systemen, maar zijn dram-makers ondertussen ook de adoptie van euv aan het voorbereiden.

Wat betreft euv kon het bedrijf het afgelopen kwartaal acht nieuwe bestellingen ontvangen, waardoor het backlog op 27 exemplaren uitkomt, goed voor 2,8 miljard euro. ASML heeft afgelopen kwartaal ook een belangrijke step gezet in het vermogen van de euv-bron, waardoor de machine nu een doorvoer haalt van 125 wafers per uur. De beschikbaarheid van de bron moet nog wel verbeterd worden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.