ASMI zet stijgende lijn voort

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

ASM International heeft in het tweede kwartaal een omzet gerealiseerd van 202 miljoen euro, een stijging van 46 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst kwam jaar op jaar bijna drie keer zo hoog uit: 132,1 miljoen euro dit jaar tegen 35,6 miljoen euro in Q2 2016. Vorig kwartaal rapporteerde de machinebouwer al gezonde groei en ook voor de rest van het jaar ziet het er gunstig uit. ASMI noteerde de afgelopen drie maanden een record van 206 miljoen euro aan orders, op basis waarvan topman Chuck del Prado verwacht de komende zes maanden beter te presteren dan de slothelft van 2016.

Over de kwestie ASMPT rept ASMI geen woord. Investeerder Eminence wil dat het bedrijf zijn belang in de voormalige volle dochter afbouwt, maar het management wilde onlangs niet verder gaan dan een kleine stap. Een ruime meerderheid van de aandeelhouders stemde daarmee in.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.