ASMI zet solide prestaties door ondanks coronaproblemen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Hoewel de Covid-19-uitbraak bij ASM International voor logistieke en toeleverproblemen zorgt, blijft het bedrijf min of meer vasthouden aan de eerder gecommuniceerde vooruitzichten. Nadat in Q1 iets boven de verwachtingen presteerde, verwacht ASMI nog steeds een solide Q2. Verder vooruitkijken is in de huidige omstandigheden moeilijk, maar de achterstand is groot, merkt topman Chuck del Prado op

ASMI’s omzet in het eerste kwartaal kwam uit op 325 miljoen euro, 6 procent onder het niveau van Q4’19, exclusief de opbrengsten van een arbitrageovereenkomst, maar 31 procent boven het niveau in dezelfde periode van vorig jaar. De orderintake daalde met 22 procent tot 334 miljoen euro, maar dat is nog steeds iets beter dan verwacht.

De Almeerse apparatuurfabrikant verwacht dat de omzet in het tweede kwartaal tussen de 300 en 350 miljoen euro zal bedragen. Die vooruitzichten zijn lichtjes verbreed, aangezien het bedrijf de omzet eerder op 330-350 miljoen euro had geraamd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.