ASMI zet groeipad voort

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Ook in het derde kwartaal heeft ASM International zijn groei kunnen vasthouden. De orderintake steeg naar een nieuw kwartaalrecord van 625 miljoen euro en werd gedreven door aanhoudend sterke logica/foundryvraag en gedeeltelijk ook door orders voor verzending in 2022. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar steeg de omzet in het derde kwartaal met 38 procent tot 433 miljoen euro, ondanks de aanhoudende krapte in de toeleverketen tijdens het kwartaal. ‘We zien momenteel enkele verbeteringen, maar de algemene supply chain-omstandigheden zullen naar verwachting uitdagend blijven in het vierde kwartaal’, zegt ASMI-topman Benjamin Loh.

Voor het vierde kwartaal verwacht ASMI een omzet tussen de 470 en 500 miljoen euro te kunnen realiseren. Met een aanhoudend sterk momentum in de tweede helft van het jaar denkt het bedrijf de markt voor waferfabapparatuur in 2021 met 35-40 procent zal groeien.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.