ASMI verbreekt contacten met Applied

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Applied Materials en investeringsmaatschappij Francisco Partners hebben aangegeven geen definitief bod te willen uitbrengen op ASM Internationals front-end. De Bilthovenaren hebben daarop de trans-Atlantische contacten verbroken. Dat maakte ASMI vandaag bekend.

Applied bood in juni aanvankelijk 400 tot 500 honderd miljoen dollar voor ASMI´s atoomlaagdepositie- en plasma-enhanced chemical vapor deposition-activiteiten. Na afwijzing namen de Amerikanen vervolgens Francisco in de arm om het bod uit te breiden tot het hele front-end. De investeringsmaatschappij had nog eens 225 tot 300 miljoen dollar extra over voor de rest van ASMI‘s front-end.

Als een verrassing komt de terugtrekking van het bod niet. Applied zag zijn winst in het vierde fiscale kwartaal en het hele jaar inzakken. De marktleider snijdt 12 procent van zijn werknemersbestand weg om een jaarlijkse besparing van 400 miljoen dollar te bewerkstelligen. Ook zullen de sombere economische vooruitzichten en de wisselkoers een rol gespeeld hebben bij de beslissing van Applied.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.