ASMI stijgt, Besi blijft op plaats in tweede kwartaal

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

ASMI had het afgelopen kwartaal flink de wind in de zeilen. De inkomsten namen met 57 procent toe in vergelijking het tweede kwartaal van 2010, tot 474 miljoen euro. De kleinere branchegenoot Besi haalde een kwartaalomzet van 89,9 miljoen euro, nagenoeg gelijk aan een jaar geleden. De winst daalde daarbij met 43 procent tot 8,8 miljoen euro. ASMI zag juist een kleine winststijging, van 48 naar 50 miljoen euro.

De groei bij ASMI komt zowel uit de front-end- als de back-end-divisie. Bij de back-end-tak stegen de inkomsten met 49 procent naar 352 miljoen euro door de overname van Siemens‘ AS-tak. Autonoom bleven de prestaties hier gelijk. De front-end-divisie zag wel een forse toename, van 84 procent naar 122 miljoen euro. Volgens ASMI komt dat door een sterke toename in de bestellingen van ALD-apparatuur. Deze trend was al eerder ingezet; ten opzichte van het vorige kwartaal steeg de omzet van de front-end-divisie met 5 procent.

Besi zegt last te hebben van een vertraging van de markt, maar dat de resultaten in lijn zijn met de verwachtingen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.