ASMI steunt Europese halfgeleiderambities

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

ASM International beschouwt de European Chips Act als ‘goed getimed en cruciaal voor de toekomst van Europa en onze industrie. We staan ​​te popelen om onze Europese innovatie-as te benutten in lijn met deze Europese doelstellingen’, aldus een position paper die door het bedrijf is vrijgegeven.

ASMI zegt dat zijn primaire bijdrage aan de Europese ambities voor halfgeleiders zal aansluiten bij de r&d-doelstelling van de wet. ‘We zijn van plan onze pan-Europese onderzoeksorganisatie te versterken en uit te breiden, en onze samenwerking met onderzoeksinstituten te intensiveren.’ De apparatuurfabrikant heeft een onderzoekssite in Helsinki, een procesintegratiesite in Leuven en een productontwikkelsite in Almere. Imec en de Universiteit van Helsinki zijn belangrijke r&d-partners.

‘We zien ons Europese ecosysteem als een schoolvoorbeeld van hoe een geïntegreerde Europese economische markt floreert en de Unie als geheel verheft. Daarom juichen we een Nederlandse overheid toe die het voortouw neemt bij het afstemmen van onze inspanningen op de Belgische, Finse en Europese autoriteiten met betrekking tot de EU Chips Act’, laat ASMI weten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.