‘ASMI sterker zonder belang in ASMPT’

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Verkoop van ASMI’s aandeel in ASM Pacific Technology resulteert in aanzienlijke financiële en strategische voordelen voor alle partijen. Dat betoogt Eminence Capital, ASMI’s op een na grootste aandeelhouder, die onlangs verkoop van het belang in ASMPT op de agenda van de algemene aandeelhoudersvergadering liet zetten. Het Amerikaanse hedgefonds zet zijn argumenten uiteen in een presentatie op de daarvoor speciaal in het leven geroepen website www.asmivaluecreation.com.

Volgens Eminence zou ASMI tot veertig procent meer waard zijn als het het belang van veertig procent geheel of gedeeltelijk afstoot. Synergie tussen de twee bedrijven is er niet en ASMPT vormt daarom alleen maar een risico voor beleggers. Als leidende kracht in de ald-markt kan ASMI op eigen benen staan, sterker: zelfstandig kan het gemakkelijker een groeikoers uitstippelen, betoogt Eminence. Om ongewenste invloeden buiten de deur te houden, mag de bestaande beschermingswal blijven bestaan, stelt de belegger.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.