ASMI presenteert plan voor front-end

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

ASM International heeft een roadmap uitgebracht voor zijn front-enddivisie. Met het plan moet deze kwakkelende tak in 2009 marktconform opereren. De doelen die het bedrijf zichzelf stelt zijn onder meer een sterkere omzetgroei dan de markt, een operationele marge van 11 tot 13 procent tegen 3,4 procent vorig jaar, en het verhogen van de nettowinst door het terugbrengen van werkkapitaal. Het bedrijf gaat flink schuiven in de organisatie. ASMI wil zich meer wereldwijd gaan profileren en meer nadruk leggen op het commercialiseren van zijn technologische kennis. Er komen vicepresidenten voor wereldwijde verkopen, wereldwijde operaties en front-endproducten en het hoofdkantoor verhuist van Bilthoven naar Almere. Als onderdeel van de reorganisaties stopt ASMI ook met rapid thermal processing-producten (RTP).

ASMI ligt de laatste paar weken zwaar onder vuur van activistische aandeelhouders. Het is dan ook weinig opzienbarend dat het persbericht benadrukt dat de maatregelen aandeelhouderswaarde zullen creëren. Ook zegt ASMI dat de front-end in het eerste kwartaal breakeven zal draaien.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.