ASMI maakt opsplitsing bespreekbaar

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Als de front-endtak in 2010 nog niet winstgevend is, is ASMI bereid de organisatie in tweeën te splitsen. Dat liet de Bilthovense machinebouwer gisteren tussen neus en lippen weten. Activistische aandeelhouders als Fursa en Hermes dringen al lange tijd aan op een scheiding tussen de noodlijdende front-enddivisie en de goed presterende back-endactiviteiten. ASMI is nu eindelijk overstag en heeft zichzelf een deadline gegeven. Als de beurswaarde van front-end in 2010 lager is dan een maal de omzet, gaat de bijl erin.

ASMI heeft zich gelijk ingedekt tegen een breuk eerder dan 2010. De Stichting Continuïteit ASM heeft van haar recht gebruikgemaakt om haar belang op te voeren tot 29,9 procent. De stichting verwierf 21.985 preferente aandelen waardoor medestanders van Fursa en Hermes geen meerderheid meer hebben op de aandeelhoudersvergadering van volgende week. De Stichting Continuïteit ASM is al in 1997 in het leven geroepen met als doel om ’de belangen van ASMI te behartigen en te kunnen counteren tegen invloeden die de onafhankelijkheid of de continuïteit van ASMI in gevaar brengen‘.

’De actie betekent niet dat we geen dialoog meer voeren met onze aandeelhouders‘, verzekert ASMI-directeur Chuck del Prado. ’We willen onze roadmap naar een succesvolle front-endtak ongestoord kunnen uitvoeren. Een langdurig conflict met de aandeelhouders zou dat niet ten goede komen. De Stichting geeft het management ademruimte om de plannen te verwezenlijken.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.