ASMI lijft Amerikaanse leverancier RF-matchingsystemen in

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

ASM International heeft Reno Sub-Systems overgenomen, een leverancier van RF-vermogenssubsystemen voor halfgeleiderproductieapparatuur. Het Amerikaanse bedrijf met het hoofdkantoor in Nevada biedt RF-stroomopwekking en impedantie-aanpassing van elektrische belastingen die worden gebruikt bij het maken van chips. ASMI zegt dat ‘Reno’s hoogwaardige RF-matchingnetwerken en RF-generatoren de plasmaproducten en -oplossingen van ASMI zullen verbeteren’. Vanwege de beperkte omvang zal de overname naar verwachting geen significante impact hebben op de cijfers over 2022.

Reno Sub-Systems is opgericht in 2014 met steun van onder meer Intel Investment Group. Zijn claim to fame is RF-matching in microseconden, dankzij elektronisch variabele condensator-matching netwerktechnologie. De meest gebruikte RF-aanpassingstechnologie die destijds werd gebruikt, namelijk vacuüm variabele condensatortechnologie, duurt enkele seconden. In 2017 genoot Reno de steun van verschillende grote semiconbedrijven, zoals Samsung, SK Hynix en Lam Research.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.