ASMI in top tien chipmachinefabrikanten

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Via een omzetstijging van ruim een kwart springt ASMI de top tien van chipapparatenbouwers binnen. De Bilthovenaren kwamen in 2007 uit op een omzet van 652 miljoen euro. Dat meldt marktonderzoeker Gartner. Met een groei van 26,2 procent deed ASMI het veel beter dan de gemiddelde marktgroei van 5,9 procent.

Verder veranderde er in het afgelopen jaar bijzonder weinig bij de marktleiders. De eerste vijf posities waren exact hetzelfde. Applied Materials voert onverminderd de ranglijst aan, ondanks een matig jaar. ASML blijft op plek drie. ‘ASML blijft maar afstand nemen van zijn naaste concurrent door zijn sterke positie in de snelgroeiende markt voor 193 nm-steppers’, aldus Gartner.

De markt voor waferfabapparaten groeide in 2007 met 10 procent terwijl de back-endmachines 8,1 procent moesten inleveren. Ook het segment voor verpakking en assemblage kromp, zij het met slechts 3,7 procent. De vraag naar instrumenten voor geautomatiseerde tests zakte ook in met liefst 13,7 procent.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.