ASMI houdt tempo erin in Q2

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Ondanks enkele pandemie-gerelateerde operationele uitdagingen rapporteerde ASM International opnieuw een solide kwartaal. De omzet in het tweede kwartaal bedroeg 342 miljoen euro, een stijging van 5 procent achtereenvolgens en 32 procent boven het tweede kwartaal van vorig jaar (exclusief de opbrengsten van een octrooischikking in die periode). De orderintake van ASMI daalde van 333,5 miljoen euro in Q1 tot 298 miljoen euro in Q2.

‘De toeleverketen en de logistieke omstandigheden leidden tot operationele uitdagingen tijdens het tweede kwartaal, maar begonnen te verbeteren tegen het einde van het kwartaal doordat lockdownmaatregelen en transportbeperkingen geleidelijk werden opgeheven in met name Azië en Europa. Het verkoopniveau werd gedreven door een aanhoudend hoge vraag in het logica/foundry-segment’, aldus nieuw aangesteld topman Benjamin Loh.

ASMI verwacht een lagere omzet en een lagere orderintake voor het volgende kwartaal, met een omzet van 300-320 miljoen euro en een orderintake van 280-300 miljoen euro. Het bedrijf verwacht nog steeds dat het meer zal groeien dan de markt voor waferapparatuur in 2020.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.