ASMI geeft meerderheidsbelang in ASM PT op (update)

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

ASM International gaat 8 tot 12 procent van zijn belang in zijn back-enddivisie ASM Pacific Technology verkopen. De machinebouwer doet deze stap naar aanleiding van een onlangs afgeronde studie over de onderwaardering van het bedrijf. Beleggers waarderen het ASM PT-onderdeel hoger dan het concern als geheel, waarbij ASMI‘s front-endactiviteiten kennelijk als een blok aan het been worden gezien.

Volgens de studie uitgevoerd door Morgan Stanley en HSBC is er echter geen eenduidige oorzaak aan te wijzen voor de onderwaardering. Na rijp beraad heeft ASMI daarna een gedeeltelijke verkoop verkozen boven volledige verkoop, splitsing van de aandelen of een fusie.

Hoeveel van zijn aandelen ASMI uiteindelijk van de hand zal doen, wordt bepaald door marktomstandigheden. Na de verkoop houdt het bedrijf uit Almere een belang in ASM PT over van 40 tot 44 procent. Afstoting van nog meer aandelen sluit het niet uit.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.