ASMI- en ASML-bestuurders op All Star-lijst semicon

Paul van Gerven
18 december 2019

Marktonderzoeker VLSI Research heeft twee Nederlandse managers opgenomen in de 2019 All Stars of the Semiconductor Industry, een jaarlijkse lijst van bestuurders die een opmerkelijke positieve bijdrage aan de sector hebben geleverd. Het gaat om Han Westendorp, vicepresident corporate marketing front-end bij ASM International, en Paul van Wijnen, vicepresident corporate marketing bij ASML.

Westendorp heeft volgens VLSI een belangrijke hand gehad in het succes dat zijn bedrijf heeft geboekt in de ALD-markt. ‘Hans sterke achtergrond in producten en technologie hebben ASMI geholpen om diens dunnefilmdepositietools te focussen op de snel veranderende procestechnologie bij klanten’, schrijf VLSI.

ASML’s Van Wijnen wordt geëerd vanwege zijn invloedrijke bijdrage aan het hervormen van het marktinformatiesysteem. Van Wijnen ‘heeft de marktinformatierelaties met klanten en andere stakeholders in de industrie opnieuw gedefinieerd’ en hij ‘heeft een van ’s werelds beste marktinformatieorganisaties op poten gezet’ voor ASML, aldus VLSI.

Naast Westendorp en Van Wijnen zijn er dit jaar nog negen managers benoemd tot All Star, waaronder AMD-ceo Lisa Su. Voor mensen die gedurende hun hele carrière belangrijke bijdragen hebben geleverd, heeft VLSI de Semiconductor Industry Hall of Fame. ASML-cto Martin van den Brink werd hierin opgenomen in 2006, ASML-topman Peter Wennink in 2018. Co-ceo Aart de Geus van Synopsys is ook van Nederlandse afkomst.