ASMI draagt nieuwe cto voor uit eigen gelederen

Alexander Pil
2 februari 2022

ASMI’s Raad van Commissarissen heeft Hichem M’Saad voorgedragen om toe te treden tot de bestuursraad. Hij is daarmee de opvolger van Ivo Raaijmakers die met pensioen gaat. De uitbreiding van het management is belangrijk gezien de sterke groei van ASMI in de afgelopen jaren en de groeiambities voor de komende jaren. M’Saad wordt als cto verantwoordelijk voor ASMI’s technische productportfolio en toekomstige technologieën en innovatie. Samen met ceo Benjamin Loh en cfo Paul Verhagen vormt hij straks van de Raad van Bestuur.

Foto: ASMI

Hichem M’Saad is geboren in Tunesië en heeft zowel de Amerikaanse als de Tunesische nationaliteit. Hij heeft een bewezen staat van dienst van meer dan 25 jaar in de halfgeleidermachines. Sinds 2015 werkt M’Saad voor ASMI. Eerst als senior vicepresident en manager van de businessunit Thermal Products. Sinds 2019 vervult hij de rol van executive vicepresident en manager Global Products, waardoor hij onder meer de verantwoordelijkheid draagt voor de ontwikkeling van ASMI’s ald-, epi-, vf- en pecvd-producten. M’Saad heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van verschillende nieuwe innovatieve en succesvolle producten van ASMI, waaronder de Intrepid ES, Synergis, Previum en A400 Duo.

M’Saad begon zijn carrière bij Applied Materials van 1994 tot 2008. Daarna startte Hichem zijn eigen zonne-energiebedrijf waarvan hij zes jaar directeur was.