ASMI breidt uit in Singapore

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Tijdens de openingsceremonie van een nieuwe productiefaciliteit in Singapore heeft ASMI aangekondigd dat het de site gelijk gaat uitbreiden. De vergrote fabriek zal naar verwachting begin 2023 productieklaar zijn en zal de capaciteit van het bedrijf in Singapore verviervoudigen en de wereldwijde capaciteit verdrievoudigen. ASMI assembleert en test depositietools, waaronder ald- en epitaxiemachines.

De uitbreiding in Singapore valt middenin de recente wereldwijde chiptekorten. Het zal ASMI in staat stellen te profiteren van de stijgende vraag naar chips en de beperkingen in de toeleverketen helpen verlichten die de halfgeleiderindustrie ondervindt, stelt het bedrijf. ‘Deze strategische investering vergroot ons vermogen om aan de vraag van onze klanten te voldoen en hen te ondersteunen bij de overgang naar de volgende technologieknooppunten’, zegt topman Benjamin Loh. ‘De uitbreiding met een tweede productievloer zal ons verder de flexibiliteit bieden om onze omzet te laten groeien tot ons eerder gecommuniceerde doel van 2,8-3,4 miljard euro tegen 2025, wat een gemiddelde jaarlijkse groei van 16 tot 21 procent betekent.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.