ASM telt half miljard neer voor Italiaanse siliciumcarbidespecialist

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

ASM International kondigt de volledige overname aan van LPE. Dit Italiaanse bedrijf maakt kristalgroeireactoren voor siliciumcarbide (SiC) en silicium. ASM betaalt 425 miljoen euro in cash en daarnaast een bedrag dat kan oplopen tot maximaal 100 miljoen euro, afhankelijk van LPE’s prestaties de komende twee jaar. Volgend jaar verwachten de Italianen een omzet van meer dan 100 miljoen euro te halen, voornamelijk in de SiC-epitaxiemarkt.

LPE werd in 1972 opgericht en focuste altijd op geavanceerde epitaxieapparatuur voor vermogenstoepassingen. Epitaxie is een cruciaal proces in de chipfabricage dat halfgeleiders laat groeien zonder dat de kristalstructuur van deze materialen wordt onderbroken. Op deze manier zijn optimale elektronische eigenschappen te verkrijgen.

Inmiddels heeft LPE heeft een grote wereldwijde installed base aan SiC-epitaxiegereedschappen. Siliciumcarbide is een halfgeleidermateriaal dat zeer hittebestendig is en hoge stroomdichtheden toelaat. In vergelijking met veelgebruikte halfgeleidermaterialen zoals silicium geeft SiC minder energieverlies. De markt voor SiC-chips zit sterk in de lift door de grote vraag naar elektrische voertuigen. In Europa produceert Bosch deze chips sinds 2021 in Reutlingen. Het Duitse bedrijf kondigde afgelopen juli aan dat het de komende vier jaar 3 miljard euro gaat investeren in zijn waferfabs voor power-ic’s in Dresden en Reutlingen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.