Asco levert eerste onderdelen Airbus-vleugels

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Zaventemse Asco Industries heeft zijn eerste onderdelen voor het A350XWB-900-vliegtuig afgeleverd bij Airbus in Bremen. Het gaat om een pakket van 44 subassemblages die gezamenlijk de draagkracht van vliegtuigvleugels verhogen. Het complete mechanisme komt voorop de vleugel en bestaat uit 26 slat tracks, tien scharnierarmen, vier drive lever-assemblages en vier strut-constructies. Airbus monteert deze onderdelen op het A350-prototype MSN 001. De eerste levering is onderdeel van een grote deal tussen Asco en Airbus. Het bedrijf uit Zaventem mag in totaal achthonderd van dergelijk pakketten leveren voor alle A350-varianten van Airbus.

Asco Industries draaide in 2011 een omzet van 209 miljoen euro. Dat is tien procent meer dan het jaar ervoor. De Ebit voor sales bedroeg 12 miljoen euro. Asco heeft de goede cijfers te danken aan de hogere vliegtuigproductie in het afgelopen jaar. Door zich continu in te spannen voor het verbeteren van de productieprocessen, zegt Asco ook de winstgevendheid te hebben verhoogd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.