Arthur del Prado schaart zich achter Levitech

Leestijd: 2 minuten

Machinebouwer Levitech heeft vijf miljoen euro opgehaald bij twee geldschieters. Het investeringsvehikel van Arthur del Prado, ADP Investments, neemt het voortouw bij de injectie, terwijl ook moederbedrijf en bestaand aandeelhouder ASMI met een nieuwe bijdrage over de brug komt. Tevens heeft Levitech een Innovatiekrediet van 2,4 miljoen euro geregeld bij het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Levitech ontstond in 2009 toen ASMI‘s bedrijfsonderdeel voor rapid thermal processing (RTP) op eigen benen werd gezet. Het Almeerse bedrijf vermarkt de Levitor, een systeem waarin wafers een supersnelle hittebehandeling krijgen. Volgens directeur Beijersbergen groeit de vraag naar deze ovens snel. ’Wij verwachten vijf tot acht Levitors te verkopen dit jaar. Ter vergelijking: in het beste jaar tot nu toe gingen er vier de deur uit.‘ Beijersbergen denkt dat klanten zich over hun koudwatervrees hebben gezet. ’Er is toch een zekere schroom om met een relatief kleine en nieuwe speler in zee te gaan, maar wij hebben de juiste dingen gedaan om klanten toch over de streep te trekken. Het succesvol afronden van een investeringsronde helpt daarbij trouwens ook.‘ Levitech zette onlangs zijn eerste stapjes in de ledmarkt.

De ASMI-spin-off past het zwevende-waferprincipe ook toe in een atoomlaagdepositiesysteem voor de zonnecelindustrie, dat nog niet op de markt is. Beijersbergen: ’De Levitrack nadert zijn voltooiing. We zijn door middel van waferdemonstraties druk bezig de Levitrack aan de man te brengen.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.