Applied zet ASMI schaak maar niet mat

Paul van Gerven
Leestijd: 4 minuten

ASM International heeft de deur naar Applied Materials open gezet en die kans grijpt de Amerikaanse marktleider met beide handen aan. Na zijn afgewezen eerste bod op ASM‘s atoomdepositie- en plasma-enhanced chemical vapor deposition-activiteiten nam Applied investeringsfirma Francisco Partners in de arm om dan maar het hele front-end te kopen. Daarnaast hebben de Amerikanen nog een troef achter de hand: het recht op eerste koop.

Het zijn roerige tijden voor het management van ASM International. Vlak nadat de Ondernemingskamer het Bilthovense bedrijf en zijn activistische aandeelhouders onder leiding van Hermes had teruggestuurd naar de onderhandelingstafel, kreeg ASMI een ongevraagd bod op zijn atoomlaagdepositie- (ALD) en plasma-enhanced chemical vapor deposition-activiteiten (PECVD). De bieder: Applied Materials.

De Amerikanen wilden 400 tot 500 miljoen dollar neertellen. ASMI wees het bod al snel af, omdat de toekomst van zijn front-end grotendeels leunt op deze twee opkomende technologieën. ’Deze activiteiten vormen een integraal onderdeel van ASMI‘s front-endbusiness. Ze vormen het hart van ASMI‘s strategie en zijn de drijvende kracht achter ons doel om significante groei en winst te bereiken in 2009‘, schreef ASMI op 13 juni.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.