Applied wisselt CEO

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Mike Splinter is teruggetreden als CEO van Applied Materials. Hij schuift door naar de raad van commissarissen, waar hij de voorzittershamer ter hand zal nemen. Splinter wordt opgevolgd door Gary Dickerson, die bij Applied kwam te werken toen het in 2011 branchegenoot Varian Semiconductor overnam. Daarvoor werkte Dickerson (56) bijna twee decennia bij KLA-Tencor. Het is de eerste wisseling van de wacht bij Applied in tien jaar.

Het is de vraag of er speciale betekenis aan de leiderschapswisseling moet worden toebedicht, met name ten aanzien van de chronisch onderpresterende PV-divisie. Blogger Mark Osborne van PV-Tech meent uit het aantreden van halfgeleiderveteraan Dickerson en de omfloerste uitingen van Applied af te kunnen leiden dat de PV-activiteiten zullen worden afgebouwd.

Met een omzet van 45 miljoen dollar in het afgelopen kwartaal, is de divisie hoe dan ook onbeduidend. Applied noteerde in zijn fiscale derde kwartaal een omzet van 1,98 miljard dollar en een winst van 250 miljoen dollar. Dezelfde periode vorig jaar was dat respectievelijk 2,34 miljard dollar en 322 miljoen dollar. Vertrekkend CEO Splinter zei een vlakke omzetontwikkeling te verwachten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.