Applied verkoopt eerste dunnefilmzonnecellijnen

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Applied Materials ontving het afgelopen kwartaal de eerste orders voor zijn Sunfab-productielijnen voor zonnecellen. Dat maakte de marktleider in productieapparatuur voor de chipindustrie bekend bij zijn kwartaalcijfers.

Applied profiteert momenteel van zijn productdifferentiatie. Ondanks vertraging in de chipmarkt heeft Applied niet te klagen over de totale orderstroom. De vraag naar chipmachines loopt terug, maar het kan de machines voor lcd-schermen niet aangesleept krijgen. Topman Michael Splinter noemde de lcd-machinebusiness in een interview met Wall Street Journal ‘fantastisch’ en voegde eraan toe dat het met Applieds zonnecelmachines ook de goede kant op gaat. Het totale aantal bestellingen steeg met 13 procent ten opzichte van het laatste kwartaal van 2007. In vergelijking met een jaar terug viel de orderstroom met slechts 2 procent terug.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.