Applied positief, analisten wijzen op afnemende slagkracht

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Applied Materials profiteert van een opleving in de markt voor productieapparatuur voor chips en lcd-schermen. Analisten reageren echter kritisch. ‘s Werelds grootste chipmachinebouwer verliest terrein op zijn kernmarkt. Bovendien maakt Applied nog verlies op zijn zonnecelmachines.

Alles bij elkaar behaalde Applied Materials in het afgelopen kwartaal een omzet van 1,85 miljard dollar en een nettowinst van 83 miljoen dollar. De activiteiten in chipmachines vormen nog steeds verreweg het grootste deel van de omzet. De Silicon Systems Group (SSG) verkocht in het afgelopen kwartaal voor 970 miljoen dollar, tegen 656 miljoen een jaar eerder. De groei van 48 procent zat vooral in leveringen aan foundry‘s en DRam-producenten.

Een kwartaal terug werd nog voor 1,53 miljard dollar aan omzet binnengehaald en 138 miljoen dollar winst gemaakt. Het jaar daarvoor maakten de Amerikanen nog een verlies van 133 miljoen dollar op een omzet van 1,33 miljard dollar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.