Applied houdt moed in inzakkende markt

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Applied Materials verwacht dat zijn omzet het lopende vierde kwartaal met 15 tot 30 procent daalt. In het zojuist afgesloten fiscale derde kwartaal daalde het aantal binnengekomen orders met 25 procent en dook voor het eerst in zeven maanden de book-to-bill-verhouding onder de 1. Klanten van ‘s werelds grootste halfgeleidermachinebouwer – vooral de foundry‘s en Nand-flashfabrikanten – duwen investeringen voor zich uit nu de vraag naar consumentenelektronica en pc‘s verslapt. De tablet, de populaire nieuwkomer in het consumentenelektronicasegment, kan deze ontwikkeling niet goedmaken. Ook de display- en energie-onderdelen van Applied hebben met terugval te maken.

CEO Mike Splinter blijft echter gematigd positief onder de cyclische neergang. De drijvende krachten achter de afzetmarkten blijven onverminderd van kracht en Applied staat er goed voor, zei hij tijdens in een teleconferentie voor pers en analisten. De machinebouwer sloot het derde kwartaal af met aardige cijfers. Jaar op jaar steeg de omzet van 2,8 miljard dollar met 11 procent. Sequentieel is dat 3 procent minder. Het bedrijf hield hier 476 miljoen dollar aan over.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.