Applied houdt licht stijgende lijn vast

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Applied Materials heeft in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2015 (dat eindigde op 26 april) een omzet geboekt van 2,44 miljard dollar. Dat is 4 procent meer dan het kwartaal ervoor en ook 4 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst liep ten opzichte van 2014 met 39 procent op tot 364 miljoen dollar. Die groei is precies in lijn met de verwachtingen die Applied na het eerste kwartaal uitte. Voor het derde kwartaal rekent de Amerikaanse machinebouwer opnieuw op een groei tussen de 2 en 6 procent.

Applied kreeg in het tweede kwartaal wel een teleurstelling te verwerken. De Amerikaanse mededingingsautoriteiten zetten een streep door de plannen van Applied Materials en Tokyo Electron om te fuseren. Het Justice Department vond het verlies van concurrentie te groot. De bedrijven hadden diverse maatregelen voorgesteld om marktwerking te behouden, maar die waren volgens de overheid onvoldoende. Daarop besloten de grootste en de op twee na grootste toeleverancier van de ic-industrie af te zien van de fusie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.