Applied-CEO wil inspraak in 450-mm-consortium

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De baas van Applied Materials, Mike Splinter, wil dat machinebouwers een stoel krijgen bij het Global 450 Consortium, een verband van vijf grote halfgeleiderfabrikanten die willen overstappen op 450-milliterwafers. Op een bijeenkomst van Semi in Californi√ę spoorde Splinter zijn collega‚Äės aan een forum binnen G450C op te zetten om pijnpunten aan de kaak te stellen, schrijft SemiMD.

De transitie naar grotere plakken splijt al jaren de chipfabrikanten en hun toeleveranciers. De laatsten hebben een nare smaak overgehouden aan de vorige overstap, van 200- naar 300-millimeterwafers. Volgens Splinter heeft het veertien jaar geduurd om die miljardeninvestering terug te verdienen. Daarom wil hij 450 mm uitrollen in een hecht partnerschap met de chipindustrie. Er is echter nog onenigheid over de te volgen snelheid. Sommige IC-fabrikanten pushen voor 2013, terwijl toolmakers een paar jaar later in gedachten hebben.

Zonder het hart van chipproductie – lithografie – gebeurt er echter niets. ASML staat welwillend ten opzichte van 450 mm, maar heeft voorlopig even de handen vol met EUV. Op Bits&Chips Embedded Systemen noemde topman Eric Meurice 2018 als richtsnoer.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.