Apple neemt Kinect-maker Primesense over

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Primesense komt in handen van Apple. Het Israëlische bedrijf is verantwoordelijk voor de 3D-visiontechnologie in de Kinect, die naast de Xbox 360 wordt verkocht. De Xbox One is uitgerust met Kinect-technologie die Microsoft zelf heeft ontwikkeld.

Hoeveel Apple voor de overname op tafel legt, is niet bekendgemaakt. Volgens verschillende bronnen zou het om 360 miljoen dollar gaan. In 2010 liepen onderhandelingen tussen Apple en Primesense nog stuk.

De visiontechnologie uit de Primesense-Kinect wordt ook op kleine schaal toegepast voor industriële 3D-visiontoepassingen. Het entertainmentgeurtje aan de technologie maakt dat veel commerciële partijen er niet aan durven te beginnen. Aan de andere kant zijn het de lage kosten van de Xbox-module in vergelijking met dure stereoscopie- of time-of-flight-camera’s die – vooral – academische partijen toch over de streep trekken. Zo bestaat het hoofd van de Amigo-zorgrobot van de TU Eindhoven uit een Kinect-camera.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.