Apex Dynamics kruipt voor Duflex in rol systeemleverancier

Alexander Pil
Leestijd: 4 minuten

Al jaren levert Apex Dynamics tandwielkasten in alle vormen en maten. Enkele jaren geleden kwamen daar tandheugels en rondsels bij. Sinds die tijd opereert het bedrijf steeds vaker als systeemleverancier. Zo ook voor Duflex Mechatronics, waar het de aandrijfcomponenten voor een deurenfreeslijn optimaliseerde.

Duflex Mechatronics ontwikkelt en bouwt speciaalmachines voor de maakindustrie. Het bedrijf uit Elst neemt het hele engineeringtraject voor zijn rekening, van de mechanica, elektronica en besturingssoftware tot aan de erp-systemen. Het pint zich daarbij niet vast op één of twee bedrijfstakken; Duflex bedenkt net zo makkelijk een oplossing voor de productie van mondkapjes, voor de inline controle van babyvoedingverpakkingen als voor boor- en freeswerkzaamheden aan industriedeuren. Sinds de oprichting in 1997 engineerde Duflex al meer dan zevenhonderd machines.

Opvallend is dat Duflex ervoor kiest om zijn ontwikkelaars hun eigen ontwerpen te laten assembleren, programmeren en testen. ‘Doordat we geen gescheiden afdelingen hebben, moet iedereen weten waar hij mee bezig is’, zegt directeur en oprichter Arno Dumoré. ‘Omdat ze gelijk zien wat wel en wat niet werkt, leren ze veel sneller. Bij grotere projecten werken we uiteraard wel in teamverband, maar altijd met de gedachte dat je heel goed weet wat je op papier zet. Bijkomend voordeel is dat we weinig tijd verspillen aan vergaderingen en de overdracht van info, wat ook nog eens leidt tot grote betrokkenheid bij een project.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.