Anvil Industries neemt Machinefabriek De Valk over

René Raaijmakers
Leestijd: 3 minuten

Met de overname van De Valk uit Valkenswaard verwerft Anvil Industries één van Eindhovens 3D-metaalprintpioniers. De acquisitie laat opnieuw zien dat de hightech toeleverindustrie in een consolidatiefase zit. Met name de groei in de halfgeleiderindustrie zorgt ervoor dat maakbedrijven naarstig op zoek zijn naar financiële stabiliteit en werkkapitaal. De wereld glijdt langzaam in een recessie, maar desondanks blijft de semicon-branche, en dan met name ASML, positief over de komende jaren. Dat maakt dat het hele hightech ecosysteem zich voorbereidt op groei.

Het financiële vehikel achter deze acquisitie is Vado, de investeringsmaatschappij van de familie Van Doorne, en volledig eigenaar van Anvil Industries.

Machinefabriek De Valk begon als een diverse, dorpse familiefabriek. Jan Hagelaars startte het bedrijf in augustus 1948 als ‘de eerste Valkenswaardse machinefabriek, De Valk.’ Sigarenfabrieken, schoenfabrieken en brouwerijen behoorden tot de eerste klanten, maar Hagelaars bouwde ook al centrifugaalpompen voor zandzuigers.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.