Anteryon breidt uit in Eindhoven met kapitaalinjectie

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Opticaspecialist Anteryon heeft 10 miljoen dollar opgehaald bij investeerders BNP Paribas en Mentha Capital. De Philips-spin-off gebruikt het geld om zijn Eindhovense productiefaciliteiten uit te breiden. Daarnaast gaat het bedrijf een nieuwe geavanceerde fab opzetten in het Verre Oosten.

Anteryon produceert lasermodules, led-optica en lenzen voor camera‘s in zaktelefoons, van VGA-resolutie tot 5 megapixel. Dit doen de Eindhovenaren met hun eigen Waferoptics-technologie, een op halfgeleiderfabricage gebaseerd proces waarbij optische componentjes in kleine en grote series op plakken worden gemaakt en op waferschaal gestapeld. Doordat de technologie hetzelfde formaat plakken gebruikt als de CMos-beeldsensorindustrie, zijn optica- en sensorproductie volledig te integreren.

Waferoptica is een alternatief voor het handmatig monteren van lenzen. Het heeft als voordeel dat er efficiënt grote aantallen compacte optische sensoren en camera‘s zijn te maken die foutloos en reproduceerbaar als complete module met nauwkeurige specificaties zijn te monteren. De lenzensets zijn erg klein: een paar millimeter in het vierkant en ruim een millimeter hoog.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.