Ansys verbreedt composietsimulaties met acquisitie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Ansys heeft Evolutionary Engineering overgenomen. Het Zwitserse Even levert technologie voor composietanalyse en -optimalisering en was al geruime tijd partner van Ansys. De technologie van Even is onderdeel van Ansys Composite Preppost, dat nauw samenwerkt met Ansys Mechanical, Ansys Workbench en Ansys Mechanical APDL. Daarnaast biedt Even ingenieursdiensten op het gebied van onder meer het ontwerp van composietproducten. Als gevolg van de overname wordt Even omgedoopt tot Ansys Switzerland. Financiële details over de acquisitie zijn niet bekendgemaakt.

Composieten bevatten twee materialen met zeer verschillende eigenschappen. Ze combineren vaak een laag gewicht, grote sterkte en een hoge mate van flexibiliteit. Het gebruik van composietmaterialen is de afgelopen tien jaar sterk toegenomen met als direct gevolg de behoefte aan nieuwe technologie voor ontwerp, analyse en optimalisering. Met de overname van een partij als Even onderstreept Ansys het belang dat het bedrijf hecht aan deze opkomende technologie.

Ansys Composite Preppost is een pre- en postprocessingoplossing voor gelaagde composieten. Het stelt gebruikers in staat om complexe composietstructuren te modelleren en inzicht te krijgen in de potentiële faalpunten van de productmodellen. Het is mogelijk om productontwerpen virtueel bloot te stellen aan stresstests en progressief de schade, delaminatie en scheuren te berekenen. Met de postprocessingfuncties kunnen gebruikers onderzoek doen naar de gedragseigenschappen. Ze hebben de beschikking over globale resultaten maar kunnen ook detailanalyses uitvoeren per individuele laag.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.