Ansys lanceert versie 15.0 van zijn simulatiesoftware

Alexander Pil
18 december 2013

Ansys heeft een update van zijn oplossing voor technische simulaties gelanceerd. Met de nieuwe mogelijkheden en verbeteringen in versie 15.0 kunnen gebruikers geavanceerd productontwerpen testen en optimaliseren. De Ansys-tooling biedt verbeteringen voor simulatie van structuren, vloeistoffen en elektromagnetische velden.

De nieuwe versie biedt mogelijkheden voor structurele analyse die gebruikers meer inzicht bieden in simulaties van composieten. Dankzij verbeteringen van de functionaliteit voor vloeistofsimulaties kunnen zij stroomtrajecten voor onder meer turbines analyseren met grotere nauwkeurigheid dan voorheen. Op het gebied van elektromagnetische analyse biedt Ansys 15.0 het meest uitgebreide simulatieproces voor ontwerpers van elektromotoren.

Ansys 15.0 biedt verbeteringen van de mogelijkheden voor pre-processing. Dit stelt gebruikers in staat om op snelle en nauwkeurige wijze modellen met een sterk uiteenlopende omvang en complexiteit te creëren, ongeacht de gesimuleerde fysica. De nieuwe editie kan dit vijf keer sneller.