Android-oprichter stapt over naar robotincubator

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Andy Rubin vertrekt bij Google. Dat heeft het technologieconcern bevestigd nadat The Wall Street Journal erover berichtte. Rubin is medeoprichter van het bedrijf Android, dat in 2005 door Google werd overgenomen. Bij zijn nieuwe werkgever bleef Rubin aan het roer staan van de Android-divisie dat onder zijn leiding uitgroeide tot marktleider in besturingssystemen voor mobiele toepassingen.

Sinds begin vorig jaar had Rubin alle robotactiviteiten van Google onder zijn hoede. Die divisie groeide razendsnel door een serie aan overnames waarvan Boston Dynamics de meest spraakmakende was. James Kuffner zal de rol van Rubin overnemen.

Uit de commentaren van Google en Rubin is niet eenduidig op te maken waarom de twee uit elkaar gaan. De geruchten gaan dat Rubin vond dat Googles robottak niet onafhankelijk genoeg zou opereren. Dat twittert Jessica Lessin van de nieuwssite The Information bijvoorbeeld. Het kan dat Rubin gewoon toe was aan iets nieuws. Hij gaat zijn tijd nu besteden aan een incubator voor starters in het ontwerpen van robots.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.