Amtech parkeert Tempress voor herstructurering

Paul van Gerven
30 januari 2020

Vanwege tegenvallende overnamevoorstellen heeft Amtech besloten zijn solar-dochter Tempress over te dragen aan een onafhankelijke stichting genaamd Stichting Continuïteit Tempress. De verhuizing is bedoeld om de Vaassense solarfabrikant tijd te geven om te herstructureren en een aantrekkelijker doelwit te worden voor beleggers. Om deze operaties mogelijk te maken, verstrekt Amtech aan Tempress een lening van 2,25 miljoen dollar.

‘Al bijna een jaar is Amtech druk bezig om Tempress te verkopen. We waren teleurgesteld over de overnamevoorstellen die we ontvingen, omdat de voorwaarden niet gunstig voor ons waren en meestal een aanzienlijke investering van Amtech vereiste. Door Tempress aan een Nederlandse stichting te verkopen, hebben we de randvoorwaarden geschapen om te herstructureren en in de toekomst te worden verkocht. We geloven dat deze aanpak in het beste belang is van Amtech en onze aandeelhouders’, aldus Amtech-cfo Lisa Gibbs.

Foto: Amtech

Met de verkoop van Tempress heeft het Amtech-conglomeraat de zonne-energiesector volledig verlaten, wat het al in april vorig jaar aankondigde. De andere zonneactiviteit van Amtech, Solaytec, werd gescheiden van het moederbedrijf via een managementbuy-out.