Amr-specialist Locus opent kantoor in Amsterdam

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Locus Robotics, een Amerikaanse ontwikkelaar van autonome mobiele robots (amr’s) voor fulfilmentmagazijnen, heeft zijn Europese hoofdkantoor geopend in Amsterdam. De nieuwe faciliteit zal zijn bestaande klantenbestand in Europa ondersteunen en nieuwe kansen ontwikkelen binnen de snelgroeiende Europese magazijnfulfilment- en distributiesegmenten.

‘Onze beslissing om onze aanwezigheid op de Europese markt uit te breiden, was een logische stap in onze groeistrategie’, aldus Locus-directeur Rick Faulk. ‘De keuze voor Amsterdam geeft ons een centrale locatie die ideaal is om ons klantenbestand te bedienen en geeft ons ook toegang tot een dynamische en diverse kweekvijver van talent om uit te rekruteren.’

Met het toenemen van de fulfilmentvolumes in magazijnen wereldwijd, is toegang tot arbeid een kritieke kwestie geworden. Bedrijven wenden zich tot automatisering om aan de explosief groeiende vraag te voldoen en tegelijkertijd de kosten voor werving, training en behoud van personeel laag te houden. Onlangs heeft Locus de mijlpaal van een half miljard picks gepasseerd. Locusbots picken nu elke dag bijna een miljoen artikelen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen