AMK kiest Ethercat op zijn Amkamac-motioncontrollers

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

AMK breidt zijn besturingen en servodrives uit met Ethercat. AMK koos daarvoor vanwege de lage kosten voor de hardware, de uitmuntende prestaties, het volwassen Sercos-over-Ethercat-protocol (SOE) en de vragen uit de markt. Ethercat krijgt momenteel steeds meer vaart, sinds Beckhoff zijn Ethercat-technologie als open source beschikbaar stelde.

AMK‘s Amkamac-motioncontrollers hebben een geïntegreerde PLC en optionele interface. Amkamac-controllers hebben als besturingssysteem RTLinux en gebruiken Codesys als programmeeromgeving. Codesys levert in Europa de meest wijdverbreide op IEC 61131-3 gebaseerde softwaretools voor automatiseringsdoeleinden. Met Ethercat is het aantal regelaars dat deze controllers kunnen aansturen fors uit te breiden.

Ethercat biedt de mogelijkheid om snelle cyclustijden te realiseren. Een voorbeeldapplicatie is de aansturing van veertig regelaars (met 20 bytes input en output) met tweeduizend digitale I/O-kanalen en tweehonderd analoge I/O-vragen, wat alles bij elkaar een cyclustijd vraagt van slechts 276 µs.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.