Amerikaanse luchtvaartklant groeit naar tien printers Additive Industries

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Een grote luchtvaartspecialist uit Californië breidt zijn machinepark van Metalfab1-printers dit jaar uit van vier naar tien. Nog dit jaar levert Additive Industries de zes metaalprinters af aan de Amerikaanse klant die het niet bij naam wil noemen. Wel meldt het dat de partij in 2020 wellicht nog een nieuwe bestelling zal plaatsen.

Afgelopen juni verwerkte het Californische bedrijf met zijn vier geïnstalleerde 3d-printers zo’n zevenhonderd kilogram metaalpoeder. Waar de meeste printers beperkt zijn tot vuistgrote componenten, kan de Metalfab1 objecten van 420 mm in diameter en 400 mm hoog produceren. ‘Dit onderdeel is waarschijnlijk het grootste, meest complexe poederbedcomponent dat ooit in serie is geproduceerd’, zegt Shane Collins, directeur van Additive Industries North America. ‘Met deze bestelling komen we op zeventien Metalfab1’s in Noord-Amerika.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.