Amerikaanse interesse in ‘Eindhovense’ spatial ald groeit

Paul van Gerven
28 april 2021

SALD uit Eindhoven meldt een toenemende vraag naar zijn labtools voor spatial atoomlaagdepositie vanuit de Verenigde Staten. Met labtools kunnen bedrijven onderzoeken welke materialen en procescondities de beste resultaten geven voor hun toepassing. Spatial ald kan onder meer worden gebruikt in de productie van batterijcellen, scheurvaste verpakkingsmaterialen en zonnecellen.

Foto: SALD

‘We zijn erg blij dat onze in Europa ontwikkelde technologie steeds meer belangstelling krijgt in Noord-Amerika’, zegt ceo Frank Verhage van SALD. ‘Het kan best zijn dat Europa achterloopt in sommige gebieden, zoals digitalisering. Maar in andere belangrijke technologiegebieden, zoals atoomlaagdepositie, loopt Europa duidelijk voorop.’

Verhage ziet de toegenomen Amerikaanse interesse in SALD’s labtools als een springplank naar industriële productie. En als van de weinige bedrijven ter wereld dat al ruime ervaring heeft met spatial ald in industriële productieomgevingen, denkt hij dat er zich aan de andere kant van de grote plas een aantrekkelijke markt zal ontwikkelden voor zijn bedrijf.