Amerikaans Idex telt 700 miljoen neer voor microprecisiespecialist Muon

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Idex Corporation verwerft de in Eerbeek gevestigde microprecisiespecialist Muon Group. Daartoe heeft het Amerikaanse industriële conglomeraat een overeenkomst gesloten met de huidige eigenaar, participatiemaatschappij Rivean Capital, dat het Nederlandse bedrijf in 2018 overnam. Idex betaalt 700 miljoen euro in contanten.

Muon produceert zeer nauwkeurige stromingstrajecten in een verscheidenheid aan materialen die de beweging van vloeistoffen en gassen mogelijk maken in kritieke toepassingen voor medische technologieën, halfgeleiders, voedselverwerking, digitaal printen en filtratie. De groep omvat Louwers Hanique (Hapert), Veco (Eerbeek), Millux (Wijchen), Tecan (VK) en Atul (India), experts in precisie en toleranties voor verschillende materialen, van metalen en glas tot kunststoffen en keramiek. De bedrijven hebben samen meer dan 300 werknemers en verwachten voor het boekjaar 2022 een omzet van ongeveer 140 miljoen euro.

Idex maakt duizenden producten en bedrijfskritische onderdelen die het dagelijks leven verbeteren. Zijn portfolio loopt van de Viking-tandwielpompen die in snoepfabrieken worden gebruikt en de Hurst Jaws of Life-reddingsgereedschappen die door hulpverleners worden ingezet tot onderdelen voor dna-sequencing-apparatuur. Opgericht in 1988 vanuit drie kleine productiebedrijven bestaat het conglomeraat nu uit meer dan 45 verschillende bedrijven over de hele wereld, met meer dan 8000 werknemers in meer dan 20 landen en een jaarlijkse omzet van bijna 2,8 miljard dollar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.