Ambitieuze Vitor Moonen op weg naar vaste positie in hightechmarkt

René Raaijmakers
Leestijd: 12 minuten

Als uit het niets groeide Irmato in enkele jaren uit tot een serieuze speler in hightechtoelevering en engineeringservices. De ambitie: een one-stop shop neerzetten van research tot en met realisatie. We maken kennis met directeur-eigenaar Vitor Moonen en Peter-Jan Goudsmits, verantwoordelijk voor new business development bij Industrial Solutions, waaronder de mechatronica-activiteiten bij Irmato vallen.

Ineens was daar Irmato. Vorig jaar zette het bedrijf zich nadrukkelijk op de kaart met drie overnames in de mechatronica en hightech. In de zomer van 2010 lijfde het Weertse bedrijf machineontwerper Vogels Mechatronic Projects (VMP) uit Eindhoven in, half augustus kwamen daar de activiteiten van Braincenter Noord bij. Daarna sloot een dozijn engineers van het onderzoekslaboratorium van Philips Research Aken zich bij Irmato aan.

Wie is deze Vitor Moonen, die met zijn Moonen Group een bonte waaier aan bedrijven heeft, van pluimveeservices, detacheringsorganisatie tot bouwbedrijf en vastgoed? We ontmoeten hem, samen met Irmato‘s directeur new business development Peter-Jan Goudsmits, op het kantoor in Weert. Ook al is hij bedrijfskundige, tijdens het gesprek onderstreept Moonen diverse malen zijn passie voor techniek. Dus greep hij in 2003 de kans om Cematec Engineering Weert over te nemen en ook actief te zijn in de hightech.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.