Ambacht on steroids

Joost Backus
Leestijd: 2 minuten

Al jaren ga ik naar de Dutch Design Week. Wel honderden toffe plekjes en de ’grote‘ tentoonstellingen in het Klokgebouw of de Witte Dame zijn perfect om inspiratie op te doen. Gewoon eens even los uit je denkpatroon en met open ogen kijken, je laten verrassen, los uit de sleur van alle dag. Mechatronici en machinebouwers mogen van mij soms ook wel wat dwarser en creatiever tegen zaken aankijken. Met design en creativiteit kun je heel veel bereiken rond gebruikersacceptatie en onderscheidend vermogen richting je concurrentie.

In een managementboekje dat ik nu aan het lezen ben (’Excelleren in je werk‘ van Gert-Jan van Schaik en Jaco Friedrich), geeft een coach in het hoofdstukje ’Ontmoet mensen die niet tot je gebruikelijke kring behoren‘ aan dat het heel nuttig is soms over de rand van je bord te kijken. ’Af en toe zoek ik heel bewust mensen op die niet tot mijn netwerk behoren. Dan komt een heel andere wereld binnen, daar raak je je meer van bewust.‘ Ben ik het helemaal mee eens. Het is gewoon geweldig om te zien hoe je door zulke ontmoetingen getriggerd en geïnspireerd kunt raken om eens iets anders te doen en het vaste patroon van ’we doen wat we deden en we krijgen wat we kregen‘ te doorbreken.

Het was voor mij een eyeopener om op Strijp-S ’Atelier van Asseldonk‘ te zien. Mijn god, wat een leuke trigger. ’Ik wil designgeschiedenis schrijven‘, ambitie heeft ie wel. Op de voorkant van zijn folder staat een superfoto van een lasser tussen rondvliegende vonken en een peuk in de mond (de Arbo-dienst zal zich wel omdraaien in het graf, maar ja). Als je het krantje openslaat, zie je vuile handen en tandwielen, en de enorme kop ’Het Ambacht mag weer zegevieren‘. Heerlijk.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen