Alvey krijgt 1,5 miljoen groeifinanciering van PMV

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Oudenaardse automatiseerder Alvey heeft anderhalf miljoen euro groeifinanciering binnengehaald via een achtergestelde lening bij investeringsmaatschappij PMV. Het bedrijf staat sinds februari dit jaar op eigen benen en kent sinds die tijd een steile groeicurve. In 2011 verwacht Alvey een omzetstijging van dertig procent tot ongeveer twintig miljoen euro te kunnen realiseren. Het aantal werknemers is gestegen van 110 naar 135.

Alvey is gespecialiseerd in industriële automatisering op maat. Het richt zich daarbij op vooral op distributie en palletisering. Behalve de vestiging in Oudenaarde die engineering, productie en verkoop doet, heeft Alvey nog twee filialen in Frankrijk voor verkoop en dienstverlening. Een Tsjechische afdeling staat op de planning. De groei van Alvey wordt vooral veroorzaakt door de export, die goed is voor 70 procent van de omzet. Alvey levert aan onder meer Coca-Cola, Danone, Douwe Egberts, Friesland Campina, Maîtres Laitiers en SCA.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.