Althen breidt uit in sensorverhuur met overname Metesco

Alexander Pil
12 februari 2021

Althen Sensors & Controls breidt haar activiteiten uit met de overname van Metesco Nederland. Althen heeft met de toevoeging van Metesco direct toegang tot een heel nieuw marktsegment, namelijk de verhuur van sensoren, meetsystemen en draagbare meet- en data-acquisitieapparatuur.

Foto: Metesco

a

Althen ziet dat bedrijven steeds vaker zoeken naar oplossingen waarbij tijdelijk kan worden gemeten, zonder grote investeringen, beheer en onderhoud, maar wel met een betrouwbaar meetresultaat en flexibiliteit in beschikbaarheid. Van bezit naar gebruik betekent altijd up-to-date certificaten, geen eigen assets op de balans en on-demand beschikbaarheid wanneer en waar klanten dit willen.

‘Met de toetreding van Metesco binnen de Althen Groep kunnen we een nog betere service leveren, omdat we naast het verkopen van producten nu ook de mogelijkheid hebben om producten voor verhuur aan te bieden. Deze flexibiliteit zal onze marktpositie verder versterken’, aldus Althen-directeur Thijs Haselhoff.

Door zijn in-house kalibratiemogelijkheden zorgt Metesco ervoor dat de verhuurde apparatuur altijd is gekalibreerd en wordt geleverd met een kalibratiecertificaat. De overname van Metesco past goed binnen de strategie van Althen. Daarnaast bieden de kalibratiefaciliteiten bij Metesco ook mogelijkheden voor de bestaande klanten van Althen. Momenteel worden de kalibraties van onder meer kracht-, druk- en inclinatiesensoren ondergebracht in Duitsland bij zusterbedrijf Althen Mess & Sensortechnik.