‘Als het veilig kan, moet je het veilig doen’

Alexander Pil
Leestijd: 3 minuten

Nog niet iedereen lijkt machineveiligheid hoog in het vaandel te hebben staan. De gecertificeerde afstandsbedieningen van Tele Radio verlagen de drempel.

Waar kun je het beste gaan staan als een machine een potentieel gevaarlijke manoeuvre maakt? Juist, op een veilig afstandje. Maar hoe hou je dan toch de controle over het systeem? Dat kan met de gecertificeerde afstandsbedieningen van Tele Radio. ‘Controle op afstand geeft je bovendien meer overzicht’, zegt Perry de Graef, accountmanager bij het Zweedse bedrijf. ‘Zo kun je bijvoorbeeld uit je vrachtwagen stappen en hem op afstand bedienen. Geen dode hoeken meer, want je kunt rond de truck lopen en zelf fietsers en voetgangers aan de kant sturen.’

Ondanks alle mogelijke gevaren en risico’s constateert De Graef dat machineveiligheid bij sommige partijen nog een ondergeschoven kindje is. ‘Vaak is dat gewoon onbekendheid. ‘We doen het altijd zo, dus het zal wel goed zijn’, hoor je dan.’ De Graef neemt daar geen genoegen mee. ‘Als het veilig kan, moet je het veilig doen’, stelt hij resoluut.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.